OBAVIJEST O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I OSOBNIH PODATAKA

Dugogodišnji rad VaLMod centra logopedija temeljen je na uspješnosti programa i kvaliteti.

Iako djeluje samostalno nekoliko godina VaLMod program rezultat je rada dr. Novosela od kraja 70.-tih kada je svoju karijeru započinjao u varaždinskoj bolnici, pa zajedno sa svojom kćerkom Tatjanom Novosel-Herceg, profesoricom logopedije, nastavio graditi, dopunjavati i usavršavati sam VaLMod program.

Uspješnost programa dugujemo između ostalog Vama, našim polaznicima, pacijentima koji  strpljivo i ustrajno provodite sve naučene tehnike u daljnjem životu. Stvorili smo sa Vama  neraskidivu vezu, odnos za cijeli život.

Ta veza se odnosi i na korištenje Vaših osobnih podataka. Jednako kako se i uspješnost programa zasniva na suradnji nas kao rehabilitatora i Vas kao našeg polaznika programa, tako i VaLMod centar logopedija surađuje s polaznicima i po pitanju njihove privatnosti. Ovom Obaviješću o zaštiti privatnosti i osobnih podataka informiramo Vas o tome kako prikupljamo i koristimo Vaše osobne podatke te kome ih otkrivamo i kako ih možete izmijeniti ili ukloniti.

U nastavku ćete pronaći objašnjenje zašto trebamo podatke kao i informacije o tome kako do njih dolazimo i kako ih koristimo.

U ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti i osobnih podataka „osobni podaci“ označavaju bilo koje Vaše podatke i/ili podatke o Vašem djetetu, primjerice, ime i prezime, osobni identifikacijski broj (OIB), adresu, adresu e-pošte, broj telefona itd. 
VaLMod centar logopedija prikuplja, koristi, obrađuje i prosljeđuje osobne podatke u skladu s važećim propisima koji reguliraju zaštitu osobnih podataka.

Zašto prikupljamo Vaše osobne podatke i posebno osjetljive podatke?

Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo na temelju Vaše privole, radi poštovanja naših obveza za Vaše sudjelovanje ili sudjelovanje Vašeg djeteta u željenom programu, kako bi se poduzele radnje na Vaš zahtjev prije samog programa ili kako bi se zaštitili ključni interesi Vas ili druge fizičke osobe.

PRIJAVNICE ZA PROGRAME

Kako bi Vas mogli evidentirati u PROGRAMU za koji se želite prijaviti, potrebni su nam Vaši osobni podaci poput imena i prezimena, OIB-a, adrese, adrese e-pošte, broj telefona itd. Njih koristimo kako bi Vas evidentirali kao polaznika programa, te dalje pratili kroz program i rehabilitaciju.

Navedeni podaci dolaze na naš e-mail, ali i ostaju na webstranici u bazi.

NALAZ

Po završetku programa, dobit ćete pisani NALAZ koji sadrži Vaše osobne podatke, gore navedene, te rezultate testiranja, mišljenje o tijeku terapije te preporuku za nastavak rehabilitacije.

NALAZI KOJE NAM ŠALJETE e-mailom, običnom poštom, putem mobilnih aplikacija za razmjenu poruka, fotografija i videozapisa ili ih donesete, ovdje u VaLMod centar, sadrže Vaše osobne podatke i Vaše posebno osjetljive podatke. Oni nam služe za uvid u kompleksno psihofizičko stanje Vas ili Vašeg djeteta koje dolazi u VaLMod centar.

KARTONI ZA PROGRAME

Vaši osobni podaci, nalazit će se i na Vašem kartonu. To nam omogućuje lakše pronalaženje polaznika programa i mjesto je gdje je sadržana sva dokumentacija koja se tiče Vašeg boravka u programu za koji ste se prijavili.

TESTOVI ZA LOGOPEDSKU DIJAGNOSTIKU

Vaši podaci, nalazit će se i na obrascima za razna testiranja koja provodimo ovdje u VaLMod centru. Navedena testiranja provodimo radi logopedske dijagnostike, odnosno utvrđivanja poteškoća kod djeteta.

UPITNICI ZA PROGRAME

Dodatne informacije o psihofizičkom stanju prikupljamo putem upitnika u svrhu individualnog pristupa polazniku programa. Tako će se i na njima nalaziti Vaši osobni podaci.

E-MAIL KORESPODENCIJA

Prije početka programa na e-mail adresu koju ste nam dostavili u prijavnici, poslat ćemo Vam informacije o samom programu. Koristit ćemo Vašu e-mail adresu, te ime i prezime polaznika programa.

TELEFONSKA/MOBILNA KOMUNIKACIJA

Vaš osobni podatak kao što je broj telefona ili mobitela, služi nam za kontaktiranje, a u svrhu komunikacije vezane uz prijavu u VaLMod program.

VI ILI VAŠE DIJETE

Ukoliko je Vaše dijete polaznik programa, sve gore navedeno trebat ćemo od Vašeg djeteta iz gore navedenih razloga.

PODACI KOJE AUTOMATSKI PRIKUPLJAMO

Kako bismo održavali svoju internetsku stranicu i osigurali njezino funkcioniranje kakvo očekujete kada je posjetite, VaLMod koristi tehnologiju koja se obično naziva „kolačićima“(cookies). Kolačići su male datoteke koje šaljemo na Vaše računalo, i služe da bi poboljšali funkcionalnost webstranice. Mogu biti privremeni ili stalni. Zahvaljujući kolačićima naše stranice možete pretraživati bez poteškoća i prikazuju Vam se oni rezultati koji su Vama relevantni. Kolačići nam pokazuju što Vas i druge posjetitelje naše internetske stranice zanima, a to nam pomaže poboljšati njezino korištenje za sve. Ovdje možete pronaći više informacija o kolačićima i kako ih koristimo http://www.valmod.com/politika-kolacica.

Kolačići koje koristimo na webstranici:

  • Joomla kolačići - Služe za provjeru broja aktivnih korisnika na webstranici
  • Google analytics kolačići - Služe za ažuriranje broja posjeta, aktivnih posjetitelja, statističkih podataka na koji način korisnik upotrebljava webstranicu.
  • Addthis kolačići - Služe za ažuriranje broja posjeta, statistike dijeljenja webstranice na društvenim mrežama
  • Facebook kolačići - Služe za provjeru praćenja poveznice na facebooku
  • Kolačić za provjeru uvodne animacije - Služi za provjeru, da samo novim posjetiteljima prikazujemo uvodnu animaciju na webstranici

Kolačiće spremljene na Vašem računalu koristimo kada posjetite našu internetsku stranicu.

Ako želite obrisati kolačiće koji su već u Vašem računalu, molim Vas pogledajte upute isporučitelja Vašeg Internet preglednika klikom na „Pomoć“ u izborniku istog preglednika.

KAKO ĆEMO KORISTITI VAŠE PODATKE

Kao i Vi, ni mi ne volimo primati neželjenu poštu. Zato Vaše osobne podatke u pravilu ne prosljeđujemo, prodajemo ili na drugi način ustupamo Vaše podatke ili podatke Vaše djece nepovezanim trećim stranama.

Povremeno ipak trebamo uključiti druge tvrtke kako bi nam pružile neke usluge. U nekim slučajevima tim tvrtkama moramo dati neke informacije kako bi one pružile uslugu nama te, u konačnici, Vama. Primjerice, Služba za dostavu treba znati Vaše ime i adresu kako bi Vam mogla dostaviti željena pomagala. Nadalje, usluge koje pružaju neke druge tvrtke uključuju obradu plaćanja kreditnim i debitnim karticama, pa te tvrtke također trebaju znati Vaše podatke.

Kako bismo se zaštitili kao vjerovnik, ako ne ispunite svoje obveze plaćanja programa, možemo proslijediti odgovarajuće osobne podatke i koristiti se uslugama fizičkih i pravnih osoba za naplatu potraživanja (npr. odvjetnički uredi, agencije za naplatu potraživanja i slično). Prije nego što poduzmemo takvu mjeru, o tome ćemo Vas posebno obavijestiti putem podataka za kontakt koje ste nam dali, kako bismo Vam dali priliku za očitovanje.

Ograničit ćemo osobne podatke koje tim tvrtkama dajemo i imat će pristup jedino onim podacima koji su im potrebni u posebno određene svrhe. VaLMod centar logopedija iste strogo nadgleda kako bismo bili sigurni da je privatnost naših polaznika uvijek zaštićena.

Ako nam date ime i adresu za dostavu koji nisu Vaši, trebate imati dopuštenje te osobe da nam date njezine osobne podatke i da ih koristite u određene svrhe. Kad nam date takve podatke, time izjavljujete da imate dopuštenje osobe čije podatke dajete.

Vaše osobne podatke možemo otkriti kako bismo udovoljili pravnim ili zakonskim obvezama, primjerice, na zahtjev policije.

Kad nam date neke osobne podatke, time nam dajete i dopuštenje da Vas kontaktiramo u marketinške svrhe koje mogu uključivati pisma, telefonske pozive, SMS-ove, e-poštu i društvene mreže.

Pobrinut ćemo se da Vam šaljemo poruke koje mislimo da će Vas zanimati, primjerice, datum

godišnjeg domjenka kojeg obično planiramo krajem godine, za sve naše bivše polaznike VaLModovih programa.

SPREMANJE I AŽURIRANJE TVOJIH PODATAKA


Ako želite znati koje Vaše osobne podatke VaLMod centar logopedija ima, molimo Vas da nam pišete na niže navedenu adresu.

ČUVAMO IH

Poduzimamo odgovarajuće sigurnosne mjere za zaštitu Vaših osobnih podataka od svih predvidivih rizika. Sigurnost Vaših podataka vrlo je važna VaLMod centru logopedija.

Ukoliko imate kakva pitanja i želje za promjenom podataka pišite nam na:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ili na adresu:

VaLMod centar logopedija

Ante Starčevića 25

42000 Varaždin

Odgovorit ćemo Vam u najkraćem mogućem roku.

Povremeno možda izmijenimo ovu Obavijest o zaštiti privatnosti i osobnih podataka pa vam predlažemo da je redovito pregledavate na našoj internetskoj stranici kako bi znali za izmjene.

Novosti

Napisano 17.12.2019.
Našem dragom doktoru Novoselu Nagrada za životno djelo!
S ponosom do neba objavljujemo svima kako je Odlukom Gradskog vijeća dr.sc. Darko Novosel nagrađen Nagradom Grada Varaždina za životno djelo.
Više...
Napisano 22.11.2019.
Popust na Forbrain slušalice koje nagrađivanom tehnologijom naglašavaju razvoj govora, jezika i pospješuju učenje!
28.11.2019. počinje akcija 30% popusta na Forbrain slušalice! Na stranici: www.forbrain.com upišite kod: 3A4902742 i uz redovnih 20% ostvarite dodatnih 10% popusta. Akcija vrijedi od 28.11.2019. godine
Više...

Svjedočanstva

Valmod.com koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.