Ime Šifra proizvoda Cijena Količina PDV u cijeni Popust Ukupno
 
Ukupno

Odabrana isporuka

Niste odabrali način dostave

Odaberite način dostave

 
Ukupno:
0,00 kn
0,00 kn
Bilješke i napomene
Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

OPĆI UVJETI POSLOVANJA

Internetskom stranicom www.valmod.com upravlja VaLMod centar, logopedija, Tatjana Novosel-Herceg, Varaždin, Koprivnička ulica 38

Podaci o obrtu:


Ime obrta: VaLMod centar, logopedija, Tatjana Novosel-Herceg
Adresa: Koprivnička ulica 38, 42000 Varaždin, Hrvatska
Telefon: +385 99 433 88 88 (ponedjeljak – petak 08:00 – 15:00)
E-mail: [email protected]
Matični broj: 97104485
OIB: 07522515884
Broj računa:     Raiffeisenbank Austria d.d.

                           HR5724840081105207623

                           BIC: RZBHHR2X

                           SWIFT RZBHHR2X

                           VAT HR07522515884

Obrt je upisan u Obrtni registar Službe za gospodarstvo i imovinsko-pravne poslove u Varaždinu Rješenjem KLASA:UP/I:311-02/09-01/431.
Obrt je oslobođen plaćanja PDV-a za usluge logopeda odredbama članka 39. stavka 1. točke b) Zakona o porezu na dodanu vrijednost.

Obrt je obveznik PDV-a za ostale usluge (prodaja pomagala).

Opći uvjeti poslovanja i korištenja internet stranice www.valmod.com sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača te ostalim propisanim zakonodavstvom Republike Hrvatske za prodaju preko interneta i takvim načinom poslovanja. Uvjeti su vezani za rad www.valmod.com,  te poslovni odnos između: VaLMod centar, logopedija, Tatjana Novosel-Herceg u nastavku VaLMod centar ili prodavatelj) i registriranih korisnika usluga VaLMod centra (u nastavku: korisnici) i kupcima VaLMod programa, logopedskih usluga, i/ili pomagala (u nastavku: kupci).

 1. Općenito o www.valmod.com

www.valmod.com je internetska stranica preko koje se između ostalog prodaju VaLMod programi, logopedske usluge i/ili pomagala.

 1. Ponuda i izvor

Ponuda VaLMod programa, logopedskih usluga i/ili pomagala se na internetskoj stranici zbog prirode poslovanja može mijenjati na dnevnoj bazi. Cijene pojedinačnih VaLMod programa, logopedskih usluga i/ili pomagala su redovne cijene i akcijske cijene, odnosno cijene s popustom.

VaLMod centar odgovoran je za kvalitetu VaLMod programa, logopedskih usluga i/ili pomagala kao i za moguće pritužbe ili posljedice korištenja VaLMod programa, logopedskih usluga i/ili pomagala.

Fotografije, slike ili video materijali objavljeni u okviru ponude vlasništvo su VaLMod centra ili njegovih dobavljača, poslovnih partnera.

Svi VaLMod programi autorsko su djelo dr.sc. Darka Novosela, prof. logoped i mr.sc. Tatjane Novosel-Herceg, prof. logoped.

 1. Kupnja VaLMod programa, logopedskih usluga, pomagala i račun

VaLMod centar je obrt koja nudi i prodaje VaLMod programe, logopedske usluge i pomagala preko interneta.
Kupac iznos plaća VaLMod centru, a zajedno s kupnjom VaLMod programa, logopedske usluge i/ili pomagala prima i račun na email adresu.

VaLMod programe, logopedske usluge i/ili pomagala naručene na web stranici www.valmod.com koristi putem VaLMod centra:  fizički dolaskom u VaLMod centar ili u ONLINE varijanti putem video i audio veza.

Ugovor sklopljen na daljinu između ponuđača (VaLMod centra i kupca u web trgovini www.valmod.com )potpisan je u trenutku kada ponuđač (VaLMod centar) potvrdi narudžbu i kupac prima prvu elektroničku poruku o statusu svoje narudžbe.

Od tog trena su sve cijene i ostali uvjeti određeni i važe kako za ponuđača (VaLMod centar) tako i za kupca.

Kupac je osoba s podacima navedenim u narudžbi. Kasnije podatke o kupcu nije moguće mijenjati.
Ugovor o kupnji (prva elektronička poruka o dodjeli i statusu narudžbe/ugovora) pohranjuje se elektronički na serveru VaLMod centra.

 1. Načini plaćanja

Kupnja preko stranice www.valmod.com je sigurna, jednostavna i udobna. Kupac se mora pobrinuti da su njegovi podaci ispravni i istiniti, bez obzira na način plaćanja. 

Omogućujemo sljedeće načine plaćanja:

Plaćanje kreditnim karticama (na Internet stranici  www.valmod.com)

Putem naprednog CorvusPay sustava karticama Visa, MasterCard, Maestro, Diners, American Express. Moguće je obročno plaćanje.

        

 1. Cijena ponude

Cijene ponuda VaLMod programa, logopedskih usluga i/ili pomagala unaprijed su određene. VaLMod programi i logopedske usluge su oslobođene i ne sadrže PDV odredbama članka 39. stavka 1. točke b) Zakona o porezu na dodanu vrijednost.

Pomagala sadrže PDV.

Dostava se plaća posebno i nije uračunata u maloprodajnu cijenu pomagala prikazanih na www.valmod.com. Cijene važe za sve kupce no samo i isključivo za vrijeme trajanja pojedinačne ponude i u slučaju plaćanja navedenih u ovim općim uvjetima i samo na internet stranici www.valmod.com.

Cijene važe kako su prikazane u trenutku slanja narudžbe.
Cijene se zaokružuju na dva decimalna mjesta (1 lipa).

 1. Postupak registracije i kupnje na www.valmod.com

Kako bi korisnik bio u mogućnosti kupovati na internet stranici www.valmod.com, ne treba se registrirati. 

 1.  Korisnik odabire željenu ponudu i način plaćanja te izvršava kupnju. 
 2.  Po isteku ponude (nakon određenog termina ili rasprodaje zalihe) objavi se informacija “popunjeno” (ukoliko se radi o programu) ili „nema na zalihi“ (ukoliko se radi o pomagalu).
 3.  Klikom na “Kupi” i ˝U košaricu˝ korisnik započne postupak kupnje, odabire način plaćanja i izvršava kupnju. 

Korisniku se na adresu e-pošte šalje i informativno obavještenje o izvedenoj kupnji VaLMod programa, logopedske usluge i/ili pomagala. 
Kupnja je provedena kada korisnik izvede uplatu na pravilan način.

Nakon slanja narudžbe, kupac e-poštom prima obavijest da je njegova narudžba zaprimljena. Kupac ima pravo stornirati narudžbu isključivo putem e-pošte na adresu [email protected] najkasnije do 12:00 sati idući radni dan od  dana kada je narudžba predana. Adresa e-pošte s koje se šalje zahtjev za storniranje narudžbe mora biti isti onome koji se koristi kod potvrđivanja kupnje. Ukoliko kupac narudžbu ne stornira, narudžba se obrađuje.

Ponuđač može za provjeru podataka ili garanciju pravilne dobave kontaktirati kupca na njegov kontaktni broj. Ugovor o kupnji VaLMod programa, logopedskih usluga i/ili pomagala između kupca i ponuđača je na taj način neopozivano sklopljen. Cijene važe kako su prikazane u trenutku slanja narudžbe.

 1. Sigurnost kupnje platnim karticama

Kupnja preko platne kartice je sigurna, budući da se VaLMod centar brine za tehnološka i organizacijska sredstva za zaštitu prijenosa i pohrane osobnih podataka te plaćanja. Pobrinuli smo se za sigurne autorizacije i transakcije preko platnih kartica, koje se vrše u realnom vremenu s trenutačnim provjeravanjem podataka kod banaka. Podaci o karticama ne pohranjuju se na serveru.

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta. CorvusPay osigurava potpunu tajnost vaših kartičnih podataka već́ od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od vašeg web preglednika do banke koja je izdala vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

CorvusPay sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom vaših kartičnih podataka.

 1. Zaštita Vaših osobnih podataka

VaLMod centar, logopedija, Tatjana Novosel-Herceg, Koprivnička ulica 38, 42000 Varaždin (dalje: VaLMod centar logopedija) uskladio je svoje poslovanje s obvezama iz Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR) i imamo dužnost brinuti za osobe čije smo podatke prikupili i pohranili. Podaci su odgovornost i moraju se prikupljati i obrađivati samo kada je apsolutno neophodno.

Ako ćete imati pitanja o zaštiti osobnih podataka u VaLModu budite slobodni obratiti se našem Službeniku za zaštitu podataka na niže navedene kontakte:

 • elektroničkom poštom na adresu [email protected],
 • poštom na adresu VaLMod centra, Koprivnička ulica 38, 42000 Varaždin.

8.1. Koje podatke obrađujemo, kako i koliko dugo

Tijekom posjete našim web stranicama i web trgovini

Naše web stranice i web trgovinu možete slobodno koristiti bez pružanja informacija o sebi, kako je opisano i u našim pravilima zaštite Vaše privatnosti https://www.valmod.com/zastita-privatnosti. Svakako odvojite dio svog vremena i proučite ih.

Prilikom narudžbi putem web trgovine

Za vrijeme korištenja web trgovine i narudžbi prikupljamo Vaše nužne osobne podatke u svrhe izvršenja narudžbe i preuzete ugovorne obveze na vaš zahtjev, prijave na naručene VaLMod programe (ukoliko se VaLMod programi naručuju za Vaše dijete, potrebni su nam i osobni podaci djeteta radi popunjavanja prijavnice za pojedini VaLMod program) kao i isporuke artikala i pomagala te pri tom vodimo evidencije Vaših ostvarenih narudžbi i adresa za isporuku pomagala, kao i podataka nužnih za izradu računa u skladu s računovodstveno-poreznim propisima, za tehničku podršku i komunikaciju s Vama u vezi izvršenja narudžbe te za rješavanje Vaših eventualnih prigovora ili povrata artikala.  

Prilikom izvršenja plaćanja

Za svrhe bezgotovinskog plaćanja i autorizacije uplata kreditnim i debitnim karticama koristimo provjerenu i sigurnu Corvus Pay platformu koja pruža usluge plaćanja karticama a koju isporučuje tvrtka Corvus Pay d.o.o., kao ugovorni partner VaLMod centra logopedija, licencirana pri HNB-u za uslugu iniciranja plaćanja unutar PSD2 okvira Europske unije. VaLMod centar logopedija ni u jednom trenutku nema pristup Vašim podacima za izvršenje plaćanja i naplate kartica putem Corvus Pay niti ih pohranjuje ili na bilo koji način obrađuje.

Rokovi zadržavanja vaših podataka

Dio prikupljenih podataka povezanih s isporukom naručene usluge ili artikla zadržavamo do zaključenja isporuke, a Vaše podatke navedene u izdanim računima pohranjujemo sukladno računovodstvenim i poreznim propisima, odnosno, 11 godina. Sve ostale Vaše podatke zadržavamo do trenutka odjave Vaše registracije uz dodatnih dvanaest mjeseci nakon prestanka registracije u skladu sa zakonskim obvezama u području zaštite potrošača u kojem razdoblju očekujemo da će biti riješene eventualne reklamacije i prigovori iz prethodnog razdoblja te u rokovima valjanosti našeg legitimnog interesa u svrhu obrane pravnih zahtjeva.

              8.2. Analitika korištenja web trgovine

Naša web stranica koristi funkciju Google Analytics web analitike koju pruža Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (‘Google’). Google Analytics upotrebljava kolačiće valjane u trajanju od 14 mjeseci kako bi prikupio vaše pristupne podatke prilikom posjete našoj web trgovini. 

Google će upotrijebiti podatke prikupljene kolačićima u naše ime kako bismo mogli analizirati upotrebu naše web stranice i web trgovine i formirati izvješća o aktivnostima i korištenju naše web stranice. Više informacija potražite u Pravilima o privatnosti usluge Google Analytics. (LINK: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en)

Za prikupljanje prethodno opisanih podataka putem kolačića neophodna je vaša slobodna privola, a  u slučaju izostanka Vaše privole Vi i dalje možete u potpunosti i nesmetano koristiti našu web stranicu.

              8.3. Tko ima pristup do vaših podataka

Surađujemo isključivo s pouzdanim poslovnim partnerima koji nam pomažu pružati i unaprjeđivati naše usluge te činiti našu direktnu komunikaciju s vama učinkovitijom. Pristup Vašim osobnim podacima pružamo ovlaštenim vanjskim izvršiteljima obrade u svrhu obrade Vaših osobnih podataka u naše ime i na temelju naših izričitih uputa temeljem sklopljenih ugovora o zaštiti podataka. Ti su partneri obvezni strogo poštivati obvezu povjerljivosti u skladu s ovim pravilima privatnosti, s ugovorima koje smo s njima sklopili i u skladu s obvezama iz Opće uredbe o zaštiti podataka. 

Naši su izabrani vanjski izvršitelji obrade poslovni partneri koji za nas osiguravaju isporuku naručenih uređaja i pomagala, računovodstvene i knjigovodstvene usluge, IT usluge i usluge održavanja poslovnih aplikacija i web trgovine, bez kojih ne bismo bili u mogućnosti osigurati ispunjenje najviše kvalitete VaLMod web trgovine.

              8.4. Vaša prava

Uvijek imate pravo zatražiti pristup do svojih osobnih podataka i dobiti informacije o svrhama i pravnim temeljima obrade podataka i pružiti vam pregled vaših osobnih podataka koje pohranjujemo.

Ako je bilo koji od podataka koje smo pohranili netočan ili nepotpun, imate pravo tražiti ispravak podataka.

Također možete zatražiti brisanje podataka. Ako brisanje nije moguće u izuzetnim slučajevima zbog drugih zakonskih odredbi, podaci će biti zadržani tako da budu dostupni samo za navedenu zakonsku namjenu.

Također možete ograničiti obradu podataka, npr. ako smatrate da podaci koje pohranjujemo nisu točni ili su Vama potrebni za obranu pravnih zahtjeva.

Imate pravo na prijenos podataka, tj. na vaš zahtjev ćemo vam dostaviti digitalnu kopiju osobnih podataka koje ste nam dali.

Za obrade koje vršimo temeljem našeg valjanog legitimnog interesa imate pravo podnijeti prigovor.

Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od prethodno navedenih prava, budite slobodni:

 • • poslati e-poštu na [email protected] ili
 • • poslati svoj zahtjev na adresu VaLMod centar logopedija, Koprivnička ulica 38, 42000 Varaždin.

Na vaš ćemo zahtjev odgovoriti u najkraćem mogućem roku, a najkasnije mjesec dana od primitka vašeg zahtjeva. U slučaju nemogućnosti sigurne potvrde vašeg identiteta bit ćemo slobodni zatražiti dodatnu provjeru vašeg identiteta.

Ako smatrate da je obrada Vaših osobnih podataka u suprotnosti s Općom uredbom o zaštiti podataka, imate pravo podnijeti prigovor nadležnom nadzornom tijelu. Za područje Republike Hrvatske nadzorno je tijelo Agencija za zaštitu osobnih podataka, sa sjedištem na adresi: Selska cesta 136, 10000 Zagreb, Hrvatska, web: https://azop.hr/, tel.: +385 1 4609 000.

 1. Komunikacija s korisnicima

Komunikacija s korisnicima www.valmod.com odvija se preko internet stranice i preko elektroničkih poruka, dakle preko sredstava za komunikaciju na daljinu, u određenim slučajevima i putem telefona odnosno pošte. Komunikacija s korisnicima odvija se i preko društvenih mreža na kojima je registriran profil www.valmod.com.
Korisnik se s određenom ponudom upoznaje na internet stranici www.valmod.com ili preko oglasa u tiskanim, elektroničkim ili internet medijima.
Ponuda na internet stranici bit će sastavljena tako da će iz njezine poruke biti jasno i vidljivo da se radi o ponudi VaLMod programa, logopedskih usluga i/ili pomagala ili usluga s određenim popustima, akcijama ili pogodnostima, te uvjetima pod kojim će biti moguće pridobiti određenu ponudu. 

 1. Osnovne informacije za korisnike

Na internet stranici www.valmod.com nalaze se informacije o tvrtki koja upravlja internet stranicom. Te informacije su ime i sjedište tvrtke, kontakti te druge potrebne informacije, a posebno one koje zahtjeva zakonodavstvo.

Korisnici će na stranici pronaći i ostale informacije vezane za sve usluge VaLMod centra, cijene i ostale informacije.

Korisnici koji imaju bilo kakva pitanja vezana za ponudu, pitanja mogu postaviti preko internet stranice, e-pošte, telefonskim putem ili preko društvenih mreža. Način postavljanja biti će objašnjen na samoj internet stranici, društvenoj mreži ili drugačije.  www.valmod.com ta pitanja može zajedno s odgovorima i objaviti. Ukoliko će se raditi o automatskoj objavi, www.valmod.com zadržava pravo brisanja teksta koji je uvredljiv, nemoralan ili kažnjiv. 
Pitanja i ostali tekstovi izražavaju mišljenje njihovog autora i www.valmod.com ne preuzima odgovornost za njih.
Pitanja vezana za ponude ili druga pitanja mogu se slati preko e-pošte [email protected]valmod.com ili nas možete kontaktirati na telefonski broj+385 99 433 88 88 radnim danima od 8:00 do 12:00 sati.

 1. Pritužbe i sporovi

VaLMod centar će se truditi da svaku nejasnoću, komentar ili pritužbu riješi u što kraćem roku i pri tome će poštivati zakonodavstvo (Zakon o sigurnosti potrošača), te se maksimalno potruditi da se postigne dogovor.
Korisnicima su dostupni sljedeći kontakti: 
- pismenim putem na adresi: VaLMod centar logopedija, Koprivnička ulica 38,42000 Varaždin  

- pismeno na adresu e-pošte [email protected]valmod.com
- telefonski na broj +385 99 433 88 88, od ponedjeljka do petka od 8:00 do 12:00

Postupak obrađivanja je tajan. Ukoliko se ne postigne dogovor, sporove će rješavati nadležni sud. 

Reklamacije vezane za kvalitetu ali i odvijanje same ponude kupac i VaLMod centar rješavaju sami.

 1. Odricanje odgovornosti

Usprkos trudu da ponuda na internetskoj stranici www.valmod.com bude što točnija i ažurnija, može se desiti da se podaci o VaLMod programu, logopedskoj usluzi i/ili pomagalima promijene tako brzo da ih ne uspijemo ispraviti i da se još uvijek nepromijenjeni nalaze na internetskoj stranici. U slučaju narudžbe takvog  VaLMod programa, logopedske usluge i/ili pomagala, VaLMod centar će kupce obavijestiti i kupnju stornirati, odnosnu kupcu omogućiti prekid narudžbe ili se dogovoriti za neke druge mogućnosti.
Zadržavamo pravo tipografskih pogreška i pogreška koje se proizlaze iz nenamjernog rada informacijsko-tehničkog sustava internet stranice.
Tvrtka ne odgovara za točnost podatka, unesenih od strane kupaca.

 1. Prava kupaca

Smatra se da je kupnja izvedena preko Ugovora sklopljenog na daljinu. Jezik u koje se Ugovor sklapa je hrvatski.

Kupac / Potrošač može zahtijevati svoja prava na temelju pravila o odgovornosti za materijalne nedostatke kod pomagala ako obavijesti prodavatelja (VaLMod centar) o pogrešci u roku od 7 dana od primanja paketa. 

Kupac može zahtijevati (pismeno, putem elektronske pošte, telefonski ili osobno) ugovor sklopljen na daljinu, te mu se taj može poslati poštom na adresu stanovanja, u elektroničkom obliku preko e-pošte ili ga može osobno preuzeti na sjedištu tvrtke.
Kupac ima pravo da u roku četrnaest (14) dana od narudžbe javi VaLMod centru da prekida narudžbu bez navođenja razloga za svoju odluku. Ako je kupac VaLMod program, logopedsku uslugu i /ili pomagala već platio, VaLMod centar mu mora vratiti uplaćen iznos u roku četrnaest (14) dana od primitka poruke o prekidu narudžbe. Vraćeni iznos ne uključuje trošak dostave.
Ukoliko je kupac pomagalo već primio, unutar četrnaest dana (14) od primitka može tvrtki javiti da želi pomagalo vratiti, no pomagalo mora biti u originalnoj ambalaži i neotvoreno. VaLMod centar kupcu mora uplaćeni iznos vratiti u roku četrnaest (14) dana nakon primitka vraćenog/opozvanog pomagala. Vraćeni iznos ne uključuje trošak dostave. Potrošač u vezi s otkazivanjem ugovora pokriva samo troškove povrata robe.

Pomagala naručena i plaćena putem weba, mogu se vratiti u VaLMod centar ali povrat novca vrši se na račun kupca u roku 1-2 radna dana od zaprimanja proizvoda. 
Broj računa na kojeg želite zaprimiti povrat novca, obavezno nam pošaljite na [email protected].

U roku od trideset (30) dana od pisane obavijesti, kupac mora vratiti pomagalo, VaLMod centar mu mora vratiti uplaćeni iznos u roku od četrnaest (14) dana nakon primitka vraćene / otkazane robe. Potrošač mora vratiti pomagalo prodavatelju neoštećen, nepromijenjen i u nepromijenjenoj količini, osim ako je predmet uništen, neispravan, izgubljen ili se njegova količina smanjila, a da potrošač nije kriv. Potrošač pomagalo ne smije slobodno koristiti sve do otkazivanja ugovora. Potrošač može izvršiti pregled i testiranje pomagala isključivo u takvoj mjeri koja je strogo potrebna za utvrđivanje činjenica. Potrošač je odgovoran za smanjenje vrijednosti pomagala ako je smanjenje posljedica ponašanja koje nije strogo potrebno za određivanje prirode, karakteristika i djelovanja pomagala. Potrošač nema pravo odustati od ugovora, čiji je predmet pomagalo koji je proizvedeno prema preciznim uputama potrošača, koji je prilagođen njegovim osobnim potrebama, koji zbog svoje prirode nije pogodno za povrat, koji je vrlo kvarljiv ili mu je istekao rok upotrebe. Mogućnosti otkazivanja ne primjenjuju se na kupnju softvera ili audio i video medija ako je potrošač otvorio sigurnosni pečat.

Pomagalo ćemo vam zamijeniti i u slučaju ako vam je zbog naše greške poslano krivo pomagalo. Uplaćeni iznosi Vam vraćamo čim primimo vraćeno pomagalo.
VaLMod centar u tom slučaju u cijelosti plaća trošak dostave vraćanja pomagala. 

Ukoliko VaLMod centar s razlogom sumnja da kupac namjerno obavlja kupnju i zatim opoziva narudžbu, s jedinim razlogom da bi zavarao ili činio nažao tvrtki VaLMod centru kupac nema pravo na povrat novca.

 1. Isporuka robe

Dostavu vršimo preko naših dostavnih partnera; In-Time d.o.o. , HP - Hrvatske pošte d.d. Cijena dostave za balansne komplete u Republici Hrvatskoj su sljedeće:

 • Prva zona : 50,00 kn ( Osijek, Slavonski Brod, Bjelovar, Varaždin, Čakovec, Zagreb, Karlovac, Rijeka, Pula, Zadar, Šibenik, Split i sva okolna mjesta koja pripadaju poštanskim brojevima navedenih gradova )
 • Druga zona : 60,00 kn (Sva ostala mjesta u R. Hrvatskoj )
 • Otoci: 91,00 kn ( Dostava na otoke )

U slučaju problema s dostavom, javite se kurirskoj službi na mail [email protected] ili nam na [email protected] kako bismo provjerili što se dogodilo s Vašim paketom.

Rokovi i uvjeti isporuke

Usprkos tome što rokovi slanja prema uvjetima kupnje iznose 5 radnih dana (a zakonski 30 dana), vaša narudžba će biti isporučena u najbržem mogućem roku. Vikendom i praznicima ne isporučujemo. 

Imajte na umu da se vrijeme isporuke može produljiti zbog izvanrednih okolnosti na koje nemamo utjecaja (kvar, nezgode, greške u adresi, uvjeti na cesti, blagdani, pandemije, itd.).
Izuzetak je dostava na otoke koja se vrši prema rasporedima naše dostavne službe. Sve detalje oko rokova isporuke možete saznati na našim web stranicama. www.in-time.hr

Kupca će kontaktirati putem telefonskog broja koji je ostavio prilikom narudžbe i najaviti dostavu paketa i okvirno vrijeme dostave,

Dostava se uobičajeno vrši u vremenu od 08:00-16:00.

Za svaku pošiljku primatelj ovjerava i potpisuje dostavnu listu po primitku pošiljke. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane primatelja smatra se da je pošiljka uručena u neoštećenom stanju i nakon toga je prijevoznik oslobođen bilo kakve naknadne odgovornosti.

Proizvode isporučujemo na adresu koju ste naveli prilikom registracije, odnosno prilikom kupnje artikala. Savjetujemo vam da unesete adresu na kojoj se nalazite u dopodnevnim satima. Također savjetujemo da napišete broj telefona ili mobitela na koji vas kurir može dobiti i s vama  dogovoriti način dostave. Broj telefona koristi se isključivo za svrhu kvalitetnije dostave.

Ako primatelj ne postoji na navedenoj adresi ili je adresa nepoznata, dostavna služba će pokušati stupiti u kontakt s primateljem kako bi se dogovorili o točnom vremenu i eventualno drugoj adresi dostave. U slučaju nemogućnosti isporuke pošiljka se vraća nama. Obavijesti gdje se nalazi vaša pošiljka možete pratiti na: http://www.in-time.hr/

Ukoliko kupac nije na adresi dostave prilikom pokušaja dostave, primatelj dobiva obavijest i može odabrati jednu od mogućnosti za sljedeću dostavu (dostava na novu adresu, dostava u drugo vrijeme, osobno preuzimanje u depou dostavne službe, odbitak pošiljke ).

U slučaju da za pojedino mjesto (unutar RH) nije moguća isporuka dostavnom službom, dostava će biti izvršena putem HP-Hrvatske pošte d.d., u dogovoru s kupcem.

Kod otkupnih pošiljki (plaćanje pouzećem) pošta od primatelja dodatno naplaćuje naknadu za transfer gotovine, o čemu će kupac biti pismeno obaviješten.

U uslugu dostave ne ulazi dostava u točno određeno vrijeme.

Narudžbe za pomagala primamo isključivo preko web shopa www.valmod.com.

Pomagala možete preuzeti i osobno na adresi Koprivnička ulica 38, 42000 Varaždin. Prije preuzimanja ćemo vas telefonski kontaktirati oko točnog termina kada možete preuzeti paket.

Naručena pomagala dostavljamo na području Republike Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije, Crne Gore….ili u bilo koju zemlju u svijetu.

U zemljama van Europske unije primatelj će imati dodatnih carinskih troškova ( Porez, carina….zavisno od zemlje u koju se šalje i njihovih zakona)

 1. Povrat robe, prigovori, reklamacije

Za ugovore sklopljene na daljinu, potrošač ima pravo da u roku 14 dana VaLMod centar obavijesti o povlačenju od ugovora, bez da navede razlog za svoju odluku. Ugovor je pravovremen, ako je usluga realizirana, a pošiljka isporučena na vrijeme. Jedini trošak za potrošača u odnosu na otkaz ugovora su izravni troškovi povrata pomagala. Ako potrošač odustane od ugovora s našom tvrtkom, VaLMod centar će vratiti sve uplate u najkraćem mogućem roku, a najkasnije u roku od 14 dana nakon primitku obavijesti o povlačenju.

Ako je kupac već  zaprimio pomagala i odustao od ugovora, paket vrati ili izruči osobi ili tvrtki ovlaštenoj za primanje robe odmah ili u roku od 14 dana od dana obavijesti o povlačenju. Smatra se da kupac vraća pomagalo pravodobno ako je poslano prije isteka 14-dnevnog razdoblja za povrat.

Primljeno pomagalo mora biti vraćeno netaknuto i u istoj količini, osim ako je roba uništena, oštećena, izgubljena ili količina pomagala se smanjila, bez krivnje potrošača.

Ponuđač može uskratiti povrat uplata dok pomagalo nije vraćeno ili dok kupac sam ne pruža dokaze da je pomagalo  poslano natrag.

Kupac u cijelosti plaća trošak dostave vraćanja artikla.
 

Kupac NEMA prava povlačenja i povrat pomagala u slučaju:

 • ako je korisnik već otvorio ambalažu
 • korištenog pomagala
 • pomagala dizajniranog u skladu s preciznim uputama od korisnika;
 • pomagala prilagođenog korisnikovim osobnim potrebama;
 • drugih pomagala, koji po svojoj prirodi ne ispunjavaju uvjete za povrat;
 • pomagala koji su oštećeni ili promijenjeni u količini.

Vraćena pomagala treba poslati na našu adresu:

VaLMod centar logopedija
Koprivnička ulica 38
42000 Varaždin

Povrat kupac može izvršiti osobno ili poslati na način koji mu najviše odgovara.

U slučaju raskida ugovora, kupac snosi sve troškove povrata robe.

Prigovor/reklamacija

Kupac može vratiti pomagala u roku od četrnaest (14) dana od kupnje, ako pomagalo nema karakteristike koje je prodavatelj obećao, kad je prodavatelj poslao pogrešna pomagala, pomagala u pogrešnom iznosu ili boji, ili ako pomagala na neki drugi način odstupaju od narudžbe kupca. Kupac u ovom slučaju zahtijeva hitnu zamjenu istog besprijekornog pomagala ili u propisanom roku i pod uvjetima pritužbe.

Prigovor/reklamacija se dostavlja putem e-mail adrese ili adrese.

E-mail adresa: [email protected]

Adresa: VaLMod centar logopedija, Koprivnička ulica 38, 42000 Varaždin

Nakon primitka reklamacije/prigovora, kontaktirat ćemo vas vezano za najučinkovitiji način rješavanja nastale situacije.

Zadnja promjena općih uvjeta: 01.06.2020.

 

Plaćanje do 12 rata sa Maestro, Master, Visa i Diners karticama Erste banke, te dodatnih banaka u sklopu MBU+ usluge (Agram banka, Istarska kreditna banka Umag, Kentbank, Sberbank i Slatinska banka).

 

        

Ukoliko uplatu želite izvršiti putem transakcijskog računa molimo Vas da nam uputite zahtjev putem maila: [email protected], te ćemo Vam poslati račun za traženo.

 VaLMod centar logopedija

Koprivnička ulica 38, HR – 42000 Varaždin
OIB: 07522515884  |  MB: 97104485
Raiffeisenbank Austria d.d.
IBAN: (RBA) HR5724840081105207623  |  BIC: RZBHHR2X
SWIFT: RZBHHR2X | VAT HR07522515884


Svjedočanstva