Zaštita osobnih podataka web trgovine

Zaštita Vaših osobnih podataka

VaLMod centar, logopedija, Tatjana Novosel-Herceg, Koprivnička ulica 38, 42000 Varaždin (dalje: VaLMod centar logopedija) uskladio je svoje poslovanje s obvezama iz Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR) i imamo dužnost brinuti za osobe čije smo podatke prikupili i pohranili. Podaci su odgovornost i moraju se prikupljati i obrađivati samo kada je apsolutno neophodno.

Ako ćete imati pitanja o zaštiti osobnih podataka u VaLModu budite slobodni obratiti se našem Službeniku za zaštitu podataka na niže navedene kontakte:

  • elektroničkom poštom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.,
  • poštom na adresu VaLMod centra, Koprivnička ulica 38, 42000 Varaždin.
  1. KOJE PODATKE OBRAĐUJEMO, KAKO i KOLIKO DUGO

TIJEKOM POSJETE NAŠIM WEB STRANICAMA I WEB TRGOVINI

Naše web stranice i web trgovinu možete slobodno koristiti bez pružanja informacija o sebi, kako je opisano i u našim pravilima zaštite Vaše privatnosti https://www.valmod.com/zastita-privatnosti. Svakako odvojite dio svog vremena i proučite ih.

PRILIKOM REGISTRACIJE ZA NARUDŽBE PUTEM WEB TRGOVINE

Narudžbe programa, artikala ili pomagala putem naše web trgovine moguće su samo za registrirane korisnike.

Stoga, prilikom vaše registracije prikupljamo nužan skup vaših osobnih podataka kao što su ime i prezime, adresa za isporuku artikala, email adresa u svrhe tehničke podrške i komunikacije s Vama i rješavanja eventualnih prigovora, broj telefona radi kontaktiranja prilikom isporuke robe te korisničko ime i zaporku koje Vam dodjeljujemo u svrhu jedinstvene identifikacije i autentifikacije.

PRILIKOM NARUDŽBI PUTEM WEB TRGOVINE

Za svrhe korištenja usluga naše web trgovine i narudžbe programa, artikala ili pomagala potrebna je provjera Vašeg identiteta putem registracijskog postupka dodijeljenog korisničkog imena i zaporke. Za vrijeme korištenja web trgovine i narudžbi prikupljamo Vaše nužne osobne podatke u svrhe izvršenja narudžbe i preuzete ugovorne obveze na vaš zahtjev, prijave na naručene VaLMod programe (ukoliko se VaLMod programi naručuju za Vaše dijete, potrebni su nam i osobni podaci djeteta radi popunjavanja prijavnice za pojedini VaLMod program) kao i isporuke artikala i pomagala te pri tom vodimo evidencije Vaših ostvarenih narudžbi i adresa za isporuku pomagala, kao i podataka nužnih za izradu računa u skladu s računovodstveno-poreznim propisima, za tehničku podršku i komunikaciju s Vama u vezi izvršenja narudžbe te za rješavanje Vaših eventualnih prigovora ili povrata artikala.  

PRILIKOM IZVRŠENJA PLAĆANJA

Za svrhe bezgotovinskog plaćanja i autorizacije uplata kreditnim i debitnim karticama koristimo provjerenu i sigurnu Corvus Pay platformu koja pruža usluge plaćanja karticama a koju isporučuje tvrtka Corvus Pay d.o.o., kao ugovorni partner VaLMod centra logopedija, licencirana pri HNB-u za uslugu iniciranja plaćanja unutar PSD2 okvira Europske unije. VaLMod centar logopedija ni u jednom trenutku nema pristup Vašim podacima za izvršenje plaćanja i naplate kartica putem Corvus Pay niti ih pohranjuje ili na bilo koji način obrađuje.

ROKOVI ZADRŽAVANJA VAŠIH PODATAKA

VaLMod pohranjuje Vaše osobne podatke kao registriranog kupca na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade i sukladno preuzetim ugovornim i pravnim obvezama VaLMod centra logopedija. Konkretno, dio prikupljenih podataka povezanih s isporukom naručene usluge ili artikla zadržavamo do zaključenja isporuke, a Vaše podatke navedene u izdanim računima pohranjujemo sukladno računovodstvenim i poreznim propisima, odnosno, 11 godina. Sve ostale Vaše podatke zadržavamo do trenutka odjave Vaše registracije uz dodatnih dvanaest mjeseci nakon prestanka registracije u skladu sa zakonskim obvezama u području zaštite potrošača u kojem razdoblju očekujemo da će biti riješene eventualne reklamacije i prigovori iz prethodnog razdoblja te u rokovima valjanosti našeg legitimnog interesa u svrhu obrane pravnih zahtjeva.

  1. ANALITIKA KORIŠTENJA WEB TRGOVINE

Naša web stranica koristi funkciju Google Analytics web analitike koju pruža Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (‘Google’). Google Analytics upotrebljava kolačiće valjane u trajanju od 14 mjeseci kako bi prikupio vaše pristupne podatke prilikom posjete našoj web trgovini. Google kombinira pristupne podatke za ovu svrhu u pseudonimizirane korisničke profile i prenosi ih na Google poslužitelj koji se nalazi u SAD-u nakon anonimiziranja vaše IP adrese čime se osigurava da se korisnički profili ne mogu povezati s određenim korisnikom. To znači da ne možemo niti utvrditi niti odrediti način na koji koristite našu web trgovinu na temelju podataka prikupljenih od strane Googlea. Osim toga, Google koristi zaštitu privatnosti za područje EU-US Privacy Shield (LINK: https://www.privacyshield.gov/) u slučaju da se osobni podaci šalju u SAD u iznimnim slučajevima.

Google će upotrijebiti podatke prikupljene kolačićima u naše ime kako bismo mogli analizirati upotrebu naše web stranice i web trgovine i formirati izvješća o aktivnostima i korištenju naše web stranice. Više informacija potražite u Pravilima o privatnosti usluge Google Analytics. (LINK: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en)

Za prikupljanje prethodno opisanih podataka putem kolačića neophodna je vaša slobodna privola, a  u slučaju izostanka Vaše privole Vi i dalje možete u potpunosti i nesmetano koristiti našu web stranicu.

  1. TKO IMA PRISTUP DO VAŠIH PODATAKA

Surađujemo isključivo s pouzdanim poslovnim partnerima koji nam pomažu pružati i unaprjeđivati naše usluge te činiti našu direktnu komunikaciju s vama učinkovitijom. Pristup Vašim osobnim podacima pružamo ovlaštenim vanjskim izvršiteljima obrade u svrhu obrade Vaših osobnih podataka u naše ime i na temelju naših izričitih uputa temeljem sklopljenih ugovora o zaštiti podataka. Ti su partneri obvezni strogo poštivati obvezu povjerljivosti u skladu s ovim pravilima privatnosti, s ugovorima koje smo s njima sklopili i u skladu s obvezama iz Opće uredbe o zaštiti podataka. 

Naši su izabrani vanjski izvršitelji obrade poslovni partneri koji za nas osiguravaju isporuku naručenih uređaja i pomagala, računovodstvene i knjigovodstvene usluge, IT usluge i usluge održavanja poslovnih aplikacija i web trgovine, bez kojih ne bismo bili u mogućnosti osigurati ispunjenje najviše kvalitete VaLMod web trgovine.

  1. VAŠA PRAVA

Uvijek imate pravo zatražiti pristup do svojih osobnih podataka i dobiti informacije o svrhama i pravnim temeljima obrade podataka i pružiti vam pregled vaših osobnih podataka koje pohranjujemo.

Ako je bilo koji od podataka koje smo pohranili netočan ili nepotpun, imate pravo tražiti ispravak podataka.

Također možete zatražiti brisanje podataka. Ako brisanje nije moguće u izuzetnim slučajevima zbog drugih zakonskih odredbi, podaci će biti zadržani tako da budu dostupni samo za navedenu zakonsku namjenu.

Također možete ograničiti obradu podataka, npr. ako smatrate da podaci koje pohranjujemo nisu točni ili su Vama potrebni za obranu pravnih zahtjeva.

Imate pravo na prijenos podataka, tj. na vaš zahtjev ćemo vam dostaviti digitalnu kopiju osobnih podataka koje ste nam dali.

Za obrade koje vršimo temeljem našeg valjanog legitimnog interesa imate pravo podnijeti prigovor.

Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od prethodno navedenih prava, budite slobodni:

  • • poslati e-poštu na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili
  • • poslati svoj zahtjev na adresu VaLMod centar logopedija, Koprivnička ulica 38, 42000 Varaždin.

Na vaš ćemo zahtjev odgovoriti u najkraćem mogućem roku, a najkasnije mjesec dana od primitka vašeg zahtjeva. U slučaju nemogućnosti sigurne potvrde vašeg identiteta bit ćemo slobodni zatražiti dodatnu provjeru vašeg identiteta.

Ako smatrate da je obrada Vaših osobnih podataka u suprotnosti s Općom uredbom o zaštiti podataka, imate pravo podnijeti prigovor nadležnom nadzornom tijelu. Za područje Republike Hrvatske nadzorno je tijelo Agencija za zaštitu osobnih podataka, sa sjedištem na adresi: Selska cesta 136, 10000 Zagreb, Hrvatska, web: https://azop.hr/, tel.: +385 1 4609 000.


Svjedočanstva