Brain Gym®

Brain Gym® ili Gimnastika za mozak je senzomotorički program kojeg je osmislio Paul Dennison 1989.godine. Temeljni princip Brain Gym-a je da kretanje s namjerom dovodi do optimalnog učenja.

Brain Gym® se temelji na tri jednostavna pravila:

  • učenje je prirodna aktivnost koja donosi radost i traje cijeli život

  • teškoće ili tzv. "blokade u učenju" nisu ništa drugo do nemogućnost nošenja sa stresom i neizvjesnošću novih zadataka

  • svi smo mi na neki način "blokirani" jer nismo naučili kako se kretati

Kod mnoge djece tijekom prvih godina života propuštene su neke razvojne faze mozga koje su temelj za daljnju organizaciju dječjeg mozga. Kasnije se te propuštene faze mogu očitovati u obliku mucanja, teškoća u čitanju i pisanju, poteškoća u izgovoru i sl.

Vježbe i zadaci u sklopu Brain Gym-a poboljšavaju integraciju moždanih funkcija jer potiče stvaranje novih veza između lijeve i desne moždane polutke, što pomaže pri navedenim teškoćama. Izvođenjem Brain Gym® vježbi poboljšavaju se motorička koordinacija, organizacija, koncentracija i pažnja, pamćenje, pisanje, čitanje, matematičke i jezične vještine, emocionalna ravnoteža, a smanjuju se hiperaktivnost i napetost.

Novosti

Napisano 22.10.2019.
22.10. MEĐUNARODNI DAN SVJESNOSTI O MUCANJU
Osobe među nama mucaju! Osjećaju se uznemireno, napeto, bespomoćno, izbjegavaju prijatelje i društvo, opterećena su mucanjem. To nije bolest! To je simptom  i poruka tijela da nešto nije usklađeno. VaLMod programom mucanje je rješivo!
Više...
Napisano 17.10.2019.
Soundsory® slušalice
Soundsory®  slušalice i glazba koja ima nevjerojatan utjecaj na naše tijelo s popustom pri kupnji putem linka: http://soundsory.refr.cc/tatjanan!
Više...

Svjedočanstva

Valmod.com koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.